maandag 26 maart 2007

Rijsttafel van restjes

Vandaag hoef ik niet koken alleen maar warm te maken .Door dat ik zo aan Indonesisch aan het koken was geslagen heb ik veel over
Het enige dat er gekookt wordt is de rijst. Ik doe dit via de welmethode .Bij deze methode wordt de rijst gegaard in de hoeveel water die de rijst in zich kan opnemen
De verhouding is 1 :2 .Dus voor 1 kopje rijst worden 2 kopjes water gerekend .
Soms voeg ik er nog wel eens kruiden aan toe .Meestal de seizoenskruiden .Hak verse kruiden(biiv.peterselie,bieslook,dille of tijm) fijn en voeg die toe.

Mijn rijsttafel bestaat uit:
Babi Ketjap
Foe Young hai
Semoor terong (gebakken gekruide aubergine)
Boemboe Bali Makreel

Al de recepten zijn te vinden op deze site
Serveer er kroepoek bij
Slamat Makang

Geen opmerkingen: