vrijdag 23 maart 2007

Boemboe Bali Makreel

Vanavond de laatste van de Indonesische gerechten Omdat het vrijdag visdag is een visgerecht .Als u de hele week de gerechten heb gevolgd heeft een lekkere rijsttafel zondag Bijna geheel vegetarisch op dit gerecht na

Boemboe Bali Makreel
Ingredienten
  • 1 kg panklare makreel
  • 2-3 tl asem
  • 2 middel grote uien
  • 4 teentje knoflook
  • 1 el sambal
  • 1 tl laospoeder
  • 2 tl goela djawa of bruine basterdsuiker
  • 7 kermirnoten
  • 2 el ketjap asin
  • 3 dl bouillon
  • 1/8 blok santen
  • 3 el olie

Bereiden
Spoel de vis onder koud water af, en verdeel in even grote stukken
Maak de asem met 2 el water aan en wrijf de vis hier in en laat ongeveer 2 uur marineren
Pel uien en knoflook en snipper ze beide grof. Doe uien en knoflook in een mengbeker met de sambal, laos, goela dwaja, kermirnoten en ketjap. Mix het met de staafmixer tot egaal papje
Breng in een pan met een dikke bodem de bouillon aan de kook met de verkruimelde santen
Verhit de olie in een wok en bak het papje op een matig vuur .Roer er enkele eetlepels van de warme bouillon door en voeg dit mengsels al roerend aan de pan met bouillon toe.
Doe de stukken vis erbij en stoof afgedekt ca 18 minuten zachtjes tot de vis gaar is maar niet uit elkaar valt. Neem de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan.Laat de saus nog iets inkoken op een laag ingestelde warmtebron
Serveer de vis op een warme schaal. Schep de saus over en rond de vis
Geef hierbij gekookte witte rijst

Geen opmerkingen: