Meergranen bolletjes
- 250 volkerentarwemeel
- 250 tarwebloem
- 50 gr volkorenspeltmeel
- 50 gr boekweitmeel
- 410 ml water
- 5 gr instandgist
- 12 gr zout
- 10 gr(basterd)suiker
Doe de soorten meel in een kom. Roer het meel even goed door elkaar. Doe het zout en de suiker er bij. Roer dit door het meel. Maak een kuiltje en doe daar de gist in .Schenk het water er bij.
Meng als tot u een mooi elastisch deeg krijgt
Laat het afgedekt 30 min rijzen.
Kneed het nu voorzichtig door en verdeel het in 10 gelijke stukken .Vorm daar bolletje van.
Laat de bolletjes afgedekt nu nog 45 min rijzen
Verwarm de oven naar 230 gr C
Doe de bakplaat met de bolletjes in de oven. Verminder de tempratuur na 10 min naar 200 gr C en laat ze dan nog 25 min bakken .En voor de keukenprinsessen heb ik maar een foto bij gedaan dat ze gaar zijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten