donderdag 22 maart 2007

Semoor terong (gebakken gekruide aubergine)

We blijven in de Indonesische keuken .Ik heb een heerlijk groentegerecht De saus is een beetje pittig door de sambal

Semoor terong
(gebakken gekruide aubergine)
Ingredienten
  • 500 gr aubergine
  • 2 tl zout
  • 2 middel grote uien
  • 2 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • ½ Komkommer
  • 4 -5 el olie
  • 1 ½ smal oelek
  • 1 ½ bruine basterdsuiker
  • 1-2 el ketjap asin
  • 2 el groentebouilon
  • 2 el citroensap

Bereiden
Was de aubergine .Laat deze ongeschild en verdeel hem in schijven van 1 ½ cm dik
Bestrooi deze met zout en laat ze even trekken
Pel de uien en het knoflook en snipper ze fijn. Dommel de tomaat 10 sec in kokend ontvel en de vrucht en hak deze fijn
Snijd de gewassen, ongeschilde komkommer in blokjes van in 1 cm .Bestrooi deze desgewenst ook met iets zout
Verhit de olie in de wok en bak ui en knoflook goudgeel. Voeg de aubergine, eventueel in porties, toe en bak de schijven aan beide kanten even aan Neem de aubergine uit de wok en hou ze warm
Voeg aan de overgebleven olie de sambal, basterdsuiker, ketjap, bouillon, citroensap, tomaat en komkommer toe en roerbak 10 min
Temper dan de warmtebron en laat het 2 min smoren tot het vocht iets in gekookt
Doe de aubergine terug in de wok en schep de plakken zorgvuldig door de saus. Verwarm alles nog 1 min en serveer dit gerecht met witte rijst

Geen opmerkingen: