woensdag 21 maart 2007

Foe yong hai

Na me heerlijke uitsmijter van vanmiddag .Dacht ik heb nog wat rijst over van gisteren Laat nog een heerlijk Indonesisch gerecht maken met ei

Foe yong hai

Ingrediënten voor de omelet:
  • 5 eieren,
  • Sap van 1 teentje knoflook
  • Peper, zout
  • Ve-tsin
  • Boter.
Ingrediënten voor de vulling:
  • 125 gr champignons
  • 2 eetlepels fijngehakte prei
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • ½ tl gemberpoeder
  • wat bamboescheutjes
  • 100 gram worteltjes (half gaar gekookt)
  • ½ blikje doperwtjes
  • Peper
  • ve-tsin
  • snufje zout.
Ingrediënten voor de saus:
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gram doperwten
  • 3 kopjes bouillon of visnat
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel ketjap
  • snufje gemberpoeder
  • 2 eetlepels
  • olie,
  • zout.

Bereiden
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verwijder de harde stukjes. Bak de prei met de knoflook en de gemberpoeder in wat olie tot een goudgele massa. Roer er de champignons, de gesneden bamboescheutjes en de worteltjes doorheen en tenslotte de doperwten. voeg ook water er aan toe. Breng zonodig op smaak met zout, peper en ve-tsin. Klop de eieren knoflooksap, peper, zout en ve-tsin. Bak er in een koekenpan met dikke bodem een grote omelet van. Vul deze met het groentemengsel. Sla hem dubbel en bedek hem met de saus

Bereidingswijze saus:
De knoflook fijnwrijven of persen met wat zout en in wat olie lichtbruin fruiten. De tomatenpuree met het water en de ingrediënten in een steelpan doen en onder voortdurend roeren zachtjes koken tot een egale saus is ontstaan. Op smaak brengen en warm houden

Geen opmerkingen: