dinsdag 29 april 2008

Tagliatelle met groentesaus

Na een drukke week werken weer eens aan koken toe gekomen.
Ik had weer eens trek in pasta.Omdat me tuin er niet uit zag was ik daar druk mee.Op het laatste moment heb ik boodschappen gedaan

Tagliatelle met groentesaus

Ingrediënten
• 250 gr tagliatelle
• 1 zakje pasta groenten
• 1 courgette
• 1 blik gepelde tomaten op sap
• 1 bakje champignons
• 1 geperste knoflook
• 2 el olijfolie
• 1 tl provinciale kruiden

Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen Maak de courgette schoon en snij hem in de lengte door midden.Snij nogmaals door midden en snij dan ik kleine plakjes.Maak de champignons schoon en snij ze dan in plakjes
Verhit in een pan de olijfolie.Fruit de knoflook, doe de champignons erbij en fruit die ook even Doe nu het zakje pastagroenten erbij en bak die op een matig vuur ca 3 minuten.Doe nu de courgette erbij en bak die mee.Haal de tomaten uit het sap en snij die blokjes.Roer alles even goed door elkaar.Giet het sap erbij en breng het aan de kook.Do de provinciale kruiden erbij.Laat het sap even inkoken op een klein vuurtje. Laat de saus niet te dik worden

dinsdag 22 april 2008

Rijst met groenten in chouw min saus en kerrie tofuplakken

In het weekend heb ik ook niet veel tijd meer. Nu heb ik maandags altijd vrij. Dan kan ik eens lekker wat maken. Het begint op pasta weer te lijken.Maar ik hou het nog even op rijst.Ik had trek in tofu en dan zie ik nu ook al niet zo in de pasta verdwijnen. Ik heb wat heerlijks gemaakt er mee

Rijst met groenten in chouw min saus en kerrie tofuplakken
Ingrediënten
200 gr rijst
1 zakje nasi mix
1 teentje knoflook geperst
1 zakje oosterse wokgroenten
1 blok tofu
1 zakje chouw min saus (Xenos)
3 el olie
1 el hot curry

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Strooi als het water kookt de nasi mix erin en kook de rijst hierin.
Snij het blok tofu door de helft. Snij van de ene helft 4 plakken af.Doe in een kom 2 el olie, de hot curry en de knoflook. Mix alles goed door elkaar en leg daar de plakken tofu in. Laat dat ongeveer een kwartiertje zo staan. Bak ze op een laag vuurtje mooi bruin Snij de andere helft van de tofu in reepjes.
Doe de resterende van de olie in een wok en verhit het.Roerbak de groenten ca 2 minuten.Doe de in reepjes tofu erbij en wok alles nog 2 minuten en doe dan de saus erbij

Doe de rijst op de borden en verdeel de groenten en de kerrietofu erover.

vrijdag 18 april 2008

Nasi pasteitjes

Gisteren hadden we feestje op me werk.We hadden het plan op gevat om allemaal wat te koken.Verleden jaar zou het de BBQ geweest zijn maar het nu gewoon nog te koud.
Ik zou het voorafje maken.Het moest geen standaard ding zijn.Maar wel lekker. Ik heb pasteitjes gemaakt.

Nasi pasteitjes
Ingredienten


100 gr nasi
1 blik champignonragout
10 pasteibakjes

Bereiden
Verwarm de oven naar 150°C.Maak ondertussen een nasi zoals je zelf lekker vindt.Verwarm ondertussen de ragout op een laag vuurtje. Snij van de pasteibakjes het deksel eruit. Vul met een dessert lepel de pastei. Doe eerst een klein beetje ragout in het bakje, daarna de nasi en daarbovenop weer de ragout.Deksel erop.Doe als op een bakblik en laat het 10 minuten in de oven.Bak ze mooi goudbruin. Serveer ze meteen als ze nog warm zijn.

maandag 14 april 2008

Provençaalse forel op een slabedje met gebakken aardappelen

Gisteren had ik weer eens tijd om te koken.Ik had trek in forel die zaterdag vers op markt had gehaald.Ik vind dat met zal wel d lekkerste vis. Omdat het schittert weer was dacht laat ik hem eens Provençaals bakken. Provençaals wil niks anders zeggen dat er knoflook, tijm en basilicum in zit.En gebakken in olijfolie

Provençaalse forel op een slabedje met gebakken aardappelen 2 personen


Ingrediënten
  • 2 forellen
  • 2 takjes tijm
  • 2 tl knoflookpasta of vers uit de knijper
  • 2 teentje knoflook
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl venkel
  • 1 citroen
  • 500 gr aardappelschijfjes
  • 2 tl kruiden voor patat
  • 1 zak gemende sla.

Bereiden
Pers de citroen uit boven een klein kommetje. Snij de kruiden fijn en doe die bij het citroensap. Meng de knoflook pasta erdoor. Spoel de forel af en dep hem droog met keukenpapier.Smeer het knoflookmengsel op de forel en ook in de buik. Leg ze op een bord en doe ze voor 15 minuten in de ijskast.Doe 1 el olie in een koekenpan.Verhit de olie. Zodra het begint te roken draai dan het gas naar matig.Doe de aardappelschijfjes erin en strooi de patatkruiden erover. Laat de schijfjes rustig bruin worden.Doe de sla in een kom en maak die aan met wat erover is van knoflookmengsel.
Draai de schijfjes om en strooi daar ook kruiden over heen.
Smeer een visgrillpan in met olijfolie en dep weer droog met keukenpapier.Verhit nu de vispan en als hij begint te roken draai dan gas naar matig.Leg de forellen erin en bak ze mooi bruin door elke kant 4 minuten te bakken.Laat het niet te gaar worden anders wordt hij droog en valt hij uit elkaar. Het is de kunst dat je zo gaar bakt dat hij net niet uit elkaar valt

Verdeel de sla op de borden en leg hierop de forel.Leg de aardappelschijfjes erbij. Geef er een heerlijk glas wijn bij.Het hoeft geen dure te zijn De huiswijn van Appie is ook goed.

donderdag 10 april 2008

Antilaanse chili

Een keer niet vegetarisch.Ik had een paar vrienden op bezoek van de Antillen.
We hadden zon lol dat we besloten om iets van de Antillen te maken.Een soort chili con corne

Antilaanse chili
Ingrediënten

  • 1 blik cornedbeef
  • 1 zakje nasi roerbakgroenten
  • 1 ui
  • 250 gr rijst
  • 1 el olie
  • 1 potje bruine bonen

Bereiden
Kook de rijst zoals aangegeven.Pel de ui en snipper die.Verhit in een wok de olie en fruit de ui. Doe de roerbakgroenten erbij en wok alles even op een hoog vuur.Snij de cornedbeef in blokjes en doe die erbij.Roer bak alles nog 2 minuten en draai het vuur naar klein.Laat de bruine bonen uitlekken en doe er dan bij. Laat alles nog even doorwarmen door alles te roeren.
Doe de rijst op de borden en schep de chili erop.

dinsdag 8 april 2008

Chinese Wraps met noedels

Gisteren iets snels gemaakt.Ik word gek van de vergaderingen.Aan de andere kant is ook wel lekker dat ik veel in de natuur bezig ben.Helaas geen foto me batterijen waren op en me kaartje was ook vol.

Chinese Wraps met noedels
Ingredienten
  • 8 knoflook wraps (Xenos)
  • 1 zak Chinese wokgroenten
  • 2 el oestersaus
Bereiden
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzingen. Wok de groenten zo dat alles nog knapperig blijven.Voeg de noedels toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de oestersaus toe en roer het nogmaals even door.
Verhit de wraps in een droge koekenpan.Zodat ze soepel worden.Leg 2 el van het noedel mengel op de wrap.Sla nu de onderkant over de vulling en dan een zijkant. En rol ze dan op.Herhaal dit tot de wraps op zijn.
Geef er zoete chilisaus bij.

zaterdag 5 april 2008

Vegetarische nasi speciaal

Na een week hard werken is het weer weekend.Vrijdag was is vroeg thuis dus maar gelijk inkopen doen voor het weekend.Ik had trek in rijst en had ook zo iets kijken of ik nog een boemboe of een lekker mix in huis had. Ik ben tegen te moe om lang achter die kachel te staan.

Vegetarische nasi speciaal
ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 blok tofu
  • 1 grote ui
  • 2 preien
  • 1 zakje nasi speciaal mix
  • 150 cl water
  • 1 el olie

Bereiden
Kook de rijst zoals je gewend bent. Pel de ui en snipper hem. Maak de prei schoon en snij het in kleine ringetjes. Laat de tofu uitlekken en snij het in reepjes.Verhit de olie en fruit de ui even aan.Doe dan de prei erbij en fruit die ook aan. Doe nu de tofu erbij en wok alles een minuut of 3 op hoog vuur. Draai het vuur terug op matig en doe het water en de mix erbij. Alles een paar minuten goed doorscheppen.Als het water weg is doe dan de rijst erbij en schep alles nog eens door. Laat alles even goed doorwarmen
Schep de nasi op de borden en ganeer het met kroepoek en wat augurkjes

dinsdag 1 april 2008

Bamhi in een jasje

Gisteren had ik weer tijd om eens me fantasie te gebruiken met het koken .
Ik heb een bamhi in jasje gemaakt

Bamhi in een jasje
Ingrediënten
  • 250 dikke mie
  • 1 zak paddenstoelen groenenroerbak mix
  • 1 zakje bamhi mix
  • 4 eieren
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 schaaltje oosterse wokstukjes (tofu)
  • 1 ui
  • 2 el olie

Bereiden
Kook de mie zoals staat aan gegeven.Laat de bamhi mix wellen.Verhit de olie in de wok en fruit de ui.Doe de roerbakmix erbij.Roer bak het ca 4 minuten.Doe de uitgelekte mie erbij en roer het door de groente heen.Doe de gewelde mix erbij en roer dit er ook goed door heen.
Verhit de oven naar 200 °C.Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg. Vul de bodem met de bamhi. Druk een kuiltje in de bamhi en vul dit met een ei. Herhaal dit tot de eieren op zijn.Verdeel het oosters wokstukje erover .Vouw nu de overhangende stukken baderdeeg terug. Zodat dat het net een pie lijkt. B k het nu goudbruin in 30 minuten in de oven .