Provençaalse forel op een slabedje met gebakken aardappelen 2 personen
Ingrediënten
- 2 forellen
- 2 takjes tijm
- 2 tl knoflookpasta of vers uit de knijper
- 2 teentje knoflook
- Handvol basilicumblaadjes
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl venkel
- 1 citroen
- 500 gr aardappelschijfjes
- 2 tl kruiden voor patat
- 1 zak gemende sla.
Bereiden
Pers de citroen uit boven een klein kommetje. Snij de kruiden fijn en doe die bij het citroensap. Meng de knoflook pasta erdoor. Spoel de forel af en dep hem droog met keukenpapier.Smeer het knoflookmengsel op de forel en ook in de buik. Leg ze op een bord en doe ze voor 15 minuten in de ijskast.Draai de schijfjes om en strooi daar ook kruiden over heen.
Smeer een visgrillpan in met olijfolie en dep weer droog met keukenpapier.Verhit nu de vispan en als hij begint te roken draai dan gas naar matig.Leg de forellen erin en bak ze mooi bruin door elke kant 4 minuten te bakken.Laat het niet te gaar worden anders wordt hij droog en valt hij uit elkaar. Het is de kunst dat je zo gaar bakt dat hij net niet uit elkaar valt
Verdeel de sla op de borden en leg hierop de forel.Leg de aardappelschijfjes erbij. Geef er een heerlijk glas wijn bij.Het hoeft geen dure te zijn De huiswijn van Appie is ook goed.
1 opmerking:
Klinkt heerlijk Robert,ga denk ik maar forel/vis eten van het weekend.
Kijk wel vaak op je blog maar aangezien ik niet zo`n rijst-eter ben :)... maar dit klinkt lekker.
Gr Gipskruit
Een reactie posten