maandag 14 april 2008

Provençaalse forel op een slabedje met gebakken aardappelen

Gisteren had ik weer eens tijd om te koken.Ik had trek in forel die zaterdag vers op markt had gehaald.Ik vind dat met zal wel d lekkerste vis. Omdat het schittert weer was dacht laat ik hem eens Provençaals bakken. Provençaals wil niks anders zeggen dat er knoflook, tijm en basilicum in zit.En gebakken in olijfolie

Provençaalse forel op een slabedje met gebakken aardappelen 2 personen


Ingrediënten
  • 2 forellen
  • 2 takjes tijm
  • 2 tl knoflookpasta of vers uit de knijper
  • 2 teentje knoflook
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl venkel
  • 1 citroen
  • 500 gr aardappelschijfjes
  • 2 tl kruiden voor patat
  • 1 zak gemende sla.

Bereiden
Pers de citroen uit boven een klein kommetje. Snij de kruiden fijn en doe die bij het citroensap. Meng de knoflook pasta erdoor. Spoel de forel af en dep hem droog met keukenpapier.Smeer het knoflookmengsel op de forel en ook in de buik. Leg ze op een bord en doe ze voor 15 minuten in de ijskast.Doe 1 el olie in een koekenpan.Verhit de olie. Zodra het begint te roken draai dan het gas naar matig.Doe de aardappelschijfjes erin en strooi de patatkruiden erover. Laat de schijfjes rustig bruin worden.Doe de sla in een kom en maak die aan met wat erover is van knoflookmengsel.
Draai de schijfjes om en strooi daar ook kruiden over heen.
Smeer een visgrillpan in met olijfolie en dep weer droog met keukenpapier.Verhit nu de vispan en als hij begint te roken draai dan gas naar matig.Leg de forellen erin en bak ze mooi bruin door elke kant 4 minuten te bakken.Laat het niet te gaar worden anders wordt hij droog en valt hij uit elkaar. Het is de kunst dat je zo gaar bakt dat hij net niet uit elkaar valt

Verdeel de sla op de borden en leg hierop de forel.Leg de aardappelschijfjes erbij. Geef er een heerlijk glas wijn bij.Het hoeft geen dure te zijn De huiswijn van Appie is ook goed.

1 opmerking:

Anoniem zei

Klinkt heerlijk Robert,ga denk ik maar forel/vis eten van het weekend.
Kijk wel vaak op je blog maar aangezien ik niet zo`n rijst-eter ben :)... maar dit klinkt lekker.
Gr Gipskruit