maandag 8 december 2008

Brocollie quiche

Het werd weer eens tijd dat ik hier weer eens een lekker recept op zet .
Ik kook weer heerlijk thuis ,maar het was allemaal eenvoudig .Dit is ook een simpel gerecht maar eens wat anders dan quiche lorraine

Brocollie quiche

Ingrediënten
Voor de bodem
  • 200 g tarwemeel
  • 1 snufje zout
  • 100 gr boter
  • 1 ei
  • ½ dl water
  • Of als je geen tijd of zin heb een pak bladerdeeg

Voor de vulling
  • 300 gr brocollie
  • 2 eieren
  • 1 ½ dl sojamelk
  • 150 gr geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiden
Verwarm de de oven op 175 °C(let dit is voor gasoven)..Vet een quiche vorm in met olijfolie. Maak een soepel deeg en bekleed daar een quichevorm mee .Ver deel de brocollie in kleine roosjes Stoom de brocollie 5 min. Verdeel de brocollie dan over de bodem .
Klop de eieren los met de sojamelk en de kaas .Giet dit mengsel in de de deeg vorm .Strijk de bodem glad .Bak de quiche in 30 minuten gaar.

Waarom sojamelk en geen gewone melk . Omdat deze zoeter is dan gewone melk en dan overheerst de kaas niet alles

Geen opmerkingen: