donderdag 26 april 2007

Toscaanse pasta

Het blijft maar aan houden dit mooie weer .We zitten elke dag tot een uur of half tien op het terras .Ook etenstijd verschuift .Het was eerst zoals balkellende het wilde dat iedereen tussen 5 en 6 ging eten . Maat het worden nu mediterrane etenstijden . Tussen 7 en half 8 .Wat zal dat weer tegen vallen als weer koud wordt. Want voor de planten mag er wel een buitje vallen Voor vanavond heb ik een frisse pasta met een salade gemaakt doe er een frisse roze bij en je waant heerlijk in Toscane als je buiten zit.

Toscaanse pasta
Ingredienten
  • 1 zak Italiaanse roerbakmix
  • 4 nestjes tagliatelle
  • 1 ui
  • 4 eetlepels (olijf)olie of de olie van de zongerijpte tomaten gebruiken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 schaaltjes gevulde filet Toscaans
  • 1 potje semi-zongedroogde tomaten (320 ml)
  • 1 bakje jumbo garnalen
  • Italiaanse salade
Bereiden
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Ui pellen en in halve ringen snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten. Ui en knoflook 2-3 minuten bakken. Filets bij uien leggen en 4 minuten aan beide zijden bruinbakken. Zongedroogde tomaten laten uitlekken en halveren.Roerbakmix 3 minuten wokken.Doe de garnalen erbij en laat die 1 minuut mee wokken.Tagliatelle door de roerbakmix mengen. Laat het even doorwarmen. Tagliatelle mengsel met rest van olie, , ui en tomaten mengen en over de borden verdelen. Filets erop leggen. Met Italiaanse salade serveren.Je kan ook een kant en klare salade bij Appie kopen

Geen opmerkingen: