Braziliaans preibrood
Ingrediënten
- 2 middelgrote schoongemaakte en gehakte preien
- 30 gram volkorenbloem
- 1,5 dl groentebouillon
- 100 g (volkoren)paneermeel
- 30 g havervlokken
- peper en zout naar smaak,
- flinke snuif dragon of salie
- eventueel 1 losgeklopt ei
- 2 in plakken gesneden tomaat
- paar eetlepels olie.
Bereiden
Bak de prei in de olie tot ze zacht begint te worden. Strooi de bloem erin, bak deze ca. 1 of 2 minuten en giet dan de bouillon erbij. Laat zachtjes koken tot er een gebonden saus ontstaat. Roer door de saus het paneermeel, de havervlokken, peper, zout en kruiden en het ei. Schep het mengsel in een ingevette (brood)vorm en leg de tomaat er bovenop Ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden gasoven).
4 opmerkingen:
Robbert, je maakt me heel blij met dit blog. Lekkere recepten die ik makkelijk aan kan passen, want ik ben vegetarisch.
Ik link je door!
De meeste gerechten zijn vegatarisch
Och Channah dat meen je toch niet? Uit zo'n vies keukentje wil je toch geen eten. En hoezo vegetarisch? Of is "vega(ta)tarisch" iets heel wat anders? :-)
Kijk at zijn nu mensen met een grasmaaier die durven hun eigen naam niet neer te zetten .Of pikken alles uit een kookboek.
Een reactie posten