zondag 11 februari 2007

Braziliaans preibrood

Zondags is hier meer een hangdag. Lekker uitslapen, beetje hangen op de bank. Kijken wat er op de tv is behalve met het sterretje op het ijs. Dus echt een beetje niksen .Meestal haal ik wat of gaat de frituurpan aan .Maar nu ik weer aan het koken ben geslagen is het wat zal ik eens maken. En omdat het de hele week hier draait om de Zuid Amerikaanse politiek draait. Dacht ik iets uit Brazilië . Dus ben ik gaan Google en kwam op dit recept .Een soort Braziliaanse pizza

Braziliaans preibrood

Ingrediënten
  • 2 middelgrote schoongemaakte en gehakte preien
  • 30 gram volkorenbloem
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 100 g (volkoren)paneermeel
  • 30 g havervlokken
  • peper en zout naar smaak,
  • flinke snuif dragon of salie
  • eventueel 1 losgeklopt ei
  • 2 in plakken gesneden tomaat
  • paar eetlepels olie.

Bereiden
Bak de prei in de olie tot ze zacht begint te worden. Strooi de bloem erin, bak deze ca. 1 of 2 minuten en giet dan de bouillon erbij. Laat zachtjes koken tot er een gebonden saus ontstaat. Roer door de saus het paneermeel, de havervlokken, peper, zout en kruiden en het ei. Schep het mengsel in een ingevette (brood)vorm en leg de tomaat er bovenop Ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden gasoven).

4 opmerkingen:

Channah zei

Robbert, je maakt me heel blij met dit blog. Lekkere recepten die ik makkelijk aan kan passen, want ik ben vegetarisch.

Ik link je door!

Robert zei

De meeste gerechten zijn vegatarisch

Anoniem zei

Och Channah dat meen je toch niet? Uit zo'n vies keukentje wil je toch geen eten. En hoezo vegetarisch? Of is "vega(ta)tarisch" iets heel wat anders? :-)

Robert zei

Kijk at zijn nu mensen met een grasmaaier die durven hun eigen naam niet neer te zetten .Of pikken alles uit een kookboek.