maandag 12 februari 2007

Broccoli champignons rijst

Het is weer niks met het weer . Dus tijd wat voor wat extra vitaminen . Vooral vitamine C .
Broccoli en bloemkool zijn goede vitamine leveranciers
Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat veel vitamines. Namelijk;
  • vitamine C,
  • • vitamine A (in de vorm van beta caroteen: 1,5 mg per 100 g),
  • • vitamine B (in de vorm van foliumzuur),
  • • vitamine K
  • • en vitamine E
  • Voedingswaarde per 100 gram Broccoli:
  • • 20 kilocalorieën
  • • 0 gram vet
  • • 3 gram eiwit
  • • 2 gram koolhydraten
En het is nog goed voor de lijn . Hier weer een heerlijk vegetarisch recept
Broccoli champignons rijst

Ingrediënten
4 el olijfolie
250 g champignons
350 g broccoli in roosjes
1 tl tijm
1 teentje knoflook
1 dl soya cuisine (plantaardige room, natuurvoedingswinkel) of kookroom
zout, peper
150 g walnoten.

Bereiden

Verhit de olie in een wok. Voeg champignons, broccoli, tijm en uitgeperste knoflook toe en roerbak de ingrediënten circa 10 minuten op een matig vuur. Voeg tijdens het roerbakken de soya cuisine en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de walnoten toe. Serveer met witte rijst

1 opmerking:

Anoniem zei

Ga het vanavond maken. Had eigenlijk iets anders in gedachten (iets met geroosterde broccoli en champignons), maar kan het recept daarvoor niet meer vinden....

Heb nog wel een opmerking over de soya cuisine: daarvoor hoef je niet speciaal naar een natuurvoedingswinkel, het is ook te koop in veel supermarkten. Albert Heijn heeft het zeker. En mocht je het niet kunnen vinden, neem dan gerust slagroom, want daar is het een vervanger van.