Tofu met paddestoelen Ingrediënten
- 375 g tofu naturel
- 100 ml roerbakolie
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
- 1 winterwortel, in dunne schuine plakjes
- 100 g peultjes, gehalveerd
- 100 g shii-takes, in plakjes
- 100 ml kruidenbouillon (van poeder)
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus, licht
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maïzena losroeren met 1 eetlepel water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten