Paddestoelen met deegwaren
Ingrediënten
Ingrediënten
- 150 g oesterzwammen
- 150 g champignons
- 150 g shiitake
- 2 sjalotjes
- 100 g boter (bakboter)
- 400 g pasta
- 1 ui
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
- 1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
- 50 g boter (bakboter)
- 50 g bloem (tarwebloem)
- 2.5 dl groentebouillon
- 2.5 dl room
- 1.25 dl melk (halfvol)
- zeezout
- peper
Bereiden
De schoongemaakte paddestoelen met de gehakte sjalotten in de hete boter aanfruiten. Een deksel op de pan leggen en 10 minuten laten gaarsmoren. Intussen de volkorendeegwaren gaarkoken in lichtgezouten kokend water. Afgieten en warm houden.Intussen de saus bereiden. Daarvoor de gehakte ui aanfruiten in de boter, bestuiven met tarwemeel en tot een gladde roux roeren. Overgieten met groentebouillon, room en melk en al roerend laten indikken. Op smaak brengen met peper en zout en bestrooien met vers gehakte tuinkruiden.
De deegwaren over diepe borden verdelen, de paddestoelenragout erop scheppen en overgieten met de saus. Meteen serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten