4 personen als bijgerecht
Ingredienten
- 100 gram bulghur
- 50 gram gare kikkererwten
- 1 ui
- 1 flinke eetlepel tomatenpuree
- ½ kleine komkommer
- 10 cherrytomaatjes
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie
- 3 eetlepels gehakte verse muntblaadjes
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 mespunt sambal
- ½ theelepel paprikapoeder & peper & zout
- 10 zwarte olijven voor garnering
Kook de bulghur gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Fruit de ui op laag vuur in een beetje olie tot ze zacht is. Voeg op het laatste moment de tomatenpuree erbij en bak een minuut mee.
Meng de gare bulghur met het uimengsel.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes.
Meng de groenten, de gare kikkererwten, de verse kruiden en het bulghur-mengsel goed door elkaar. Breng op smaak met de rest van de ingrediënten.
Garneer met de olijven.
Smakelijk eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten