donderdag 8 januari 2009

Vegetarische Erwtensoep

Het is schaatsweer en wat is lekker dan een kop Snert .Ik ben meer een zomersoep mens .Maar ik heb een op het internet een lekker recept gevonden voor vegetarische erwtensoep gevonden .Het recept is niet van mijn

Vegetarische Erwtensoep

Ingrediënten

  • 300 g gedroogde groene erwten*
  • 100 gram gedroogde witte bonen
  • 2 liter water
  • 1 grote winterwortel, in stukjes
  • 300 g prei met groen, in smalle ringen gesneden
  • 300 g schoongemaakte knolselderij, in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 bosje selderij
  • 4 bleekselderijstengels in dunne plakjes gesneden
  • 4 groentebouillonblokjes
  • zwarte peper uit de molen
  • (zee)zout naar smaak toevoegen
Bereiden
Week de erwten en witte bonen minimaal 12 uur in water.
Breng de erwten/bonen in het weekwater aan de kook en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar.
Voeg een half uur voordat de bonen gaar zijn de overige ingrediënten aan de bonen toe. Laat de soep met deksel op de pan op een klein pitje ongeveer een ½ uur koken onder regelmatig roeren. Controleer dan of alles gaar is anders nog even langer laten doorkoken. Voeg als je van dikke gevulde soep houdt eventueel een geraspte aardappel toe.
Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en zout.

Wat ik lekker vind is om er een theelepel sambal in te doen .Dan is hij wat pittiger

Serveer er roggebrood of ander donker brood met boter of kaas bij.
Variaties:
-Je kunt ook vegetarische worstjes toevoegen, laat die niet langer dan 4 minuten meekoken anders zwellen de vegaworstjes als een spons op, lees dus eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed door.
-Knapperige gebakken deegballetjes of soepstengels zijn ook lekker om erbij te eten.
-Gerookte kaas in plaats van vega worst is ook heerlijk in de erwtensoep, doe de rookkaas pas op het bord bij de erwtensoep.

Geen opmerkingen: