dinsdag 10 juli 2007

Chinese noedels met groenten

We blijven een beetje in de pasta sfeer hangen .Vandaag maken we noedels maar als je van gisteren nog Tagliatelle over heb kun dit ook er mee maken .Dit is een vegetarisch gerecht

Chinese noedels met groenten

Ingrediënten
  • 400 gr noedels of tagliatelle
  • 10 gr gedroogde paddenstoelen
  • 2,5 cm gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels of een kleine winterwortel
  • ¼ Komkommer
  • 225 gr bamboescheuten
  • 3 el olijfolie
  • 5 el soja saus
  • 1 el honing
  • `tl sambal
  • Verse bieslook gehakt

Bereiden
Kook de noedels volgens de aanwijzingen en laat ze goed uitlekken .Weel de paddenstoelen 15 minuten in warm water .Kook de paddenstoelen 5 minuten in water .Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn. Maak de wortel schoon en snijd ze in dunne reepjes .Laat de paddenstoelen uitlekken en snij ze klein .Schil de kommerkommer en snij die ook in dunne reepjes
Verhit de olie in de pan (wok) en bak de gember en de knoflook 30 seconde .Voeg de bamboescheuten, paddenstoelen en wortels erbij. Bak ze 4 min voeg de noedels erbij, sojasaus, sambal en honing toe. Roer het ca 1 min goed door .Voeg dan de komkommer, zout en peper toe. Laat het nog 1 minuut doorwarmen. Verdeel de noedels over de borden en bestooi het met de gehakte bieslook

Geen opmerkingen: