dinsdag 29 mei 2007

Pasta con il cavolo, l'acciuga ed il formaggio del fiore

(English readers, please scroll down) Na twee dagen rust begint gewone leven weer. Lekker aan het rommelen geweest .Zondag was hier dag van het park .Even een uurtje daar naar toe geweest . Er speelde daar een band .Een pocket big band .Ze hadden ook niet groter moeten wezen anders pasten ze niet op het podium. We stonden aan de zijkant .Niet omdat het zo vol was maar omdat ik de spastische bewegingen van de xylofonist .De man speelde fantastisch maar als hij ging zingen dan kwamen daar geweldige bewegingen bij. Die het midden hield tussen Joe Cooker en Ian Dury .Geweldig, de man ging totaal op in ze muziek. Passie voor wat je doet .Van dat soort mensen hou ik .
Maar genoeg er moet gegeten worden vandaag na het snackbar eten van gisteren .

Pasta con il cavolo, l'acciuga ed il formaggio del fiore
Pasta met bloemkool,ansjovis en kaas



Ingrediënten
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 bloemkool (ca. 400 g), in kleine roosjes
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 300 g pasta (schelpjes)
  • verse peterselie (30 g), fijngehakt
  • 1 bakje Grana Padano snippers (kaas,) 100 g)
Bereiden
Ansjovisfilets boven wok afgieten en dan in stukjes snijden. Ansjovis en olijfolie aan olie in wok toevoegen. Olie verhitten en ansjovis al roerend laten 'smelten'. Knoflook toevoegen en even zachtjes meebakken. Bloemkool erdoor scheppen en 2-3 min. meebakken. Tijm en 100 ml water toevoegen en afgedekt 15-20 min. laten stoven, tot bloemkool beetgaar is. Eventueel tussentijds wat extra water erbij schenken. Pasta beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. Pasta afgieten en met peterselie door bloemkool scheppen. Gerecht nog kort verwarmen, op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Kaas erover strooien en eventueel beetje olijfolie erover druppelen

Pasta with flower cabbage, anchovy and cheese
Ingredients
  • 1 can anchovy
  • 3 spoons of olive oil
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1/2 flower cabbages (approx. 400 g), in small flowers
  • 4 brushwood’s thyme, sheets stringed
  • 300 g pasta (shells)
  • fresh parsley (30 g),
  • 1 bucket chopped Grana Padano wood cock press (cheese,) 100 gr
Prepares
Anchovy above wok pours off and then in bits cut. To oil in wok add anchovy and olive oil. Oil heats and anchovy already stirring let melt. Garlic adds and even softly barges. flower cabbage by it creates and 2-3 minus barges. Thyme and 100 ml water add and covered 15-20 minus to let stew, until flower cabbage done is.
Possibly interim what gives extra water. Pasta cooks done according to indication on packing. Pasta pours off and with parsley by flower cabbage creates. Court still short heats, on taste bring with salt and create pepper and in four deep board. Cheese scatters and possible little of olive oil drips

Geen opmerkingen: