Thaise sperziebonenschotel
Ingrediënten
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 6 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 600 g verse sperziebonen
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 groentebouillontablet
Bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in steelpannetje 7 minuten koken en laten schrikken Ui pellen en snipperen. In wok olie met ui 2 min. zachtjes verhitten. Sperziebonen 2 minuten meebakken. Tamarinde, knoflook, kokosmelk en bouillontablet door bonen scheppen en aan de kook brengen. Bonen in 6 min beet gaarkoken. Eieren pellen en halveren. Eieren laatste minuut mee warmen. Bonenschotel serveren met rijst. Geef er apart sambal en kroepoek bij .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten