Orechiette con Broccoli acciughe
Pasta met broccoli en ansjovis
Pasta met broccoli en ansjovis
Ingredienten
- 500 gr broccoli
- 1 blikje ansjovis
- 200 gr pasta (orechiette of andere pasta geen lint)
- 3 el olijfolie
- 50 gr Parmezaansse kaas
- 50 gr geraspte pecorino Romano
Bereiden
Van broccoli stelen afsnijden. Roosjes wassen en 5 min koken .Ansjovis afspoelen en in stukken snijdenIn ruim water pasta koken met wat zout .Olie verhitten en in de ansjovis zachtjes bakken en dan de broccoli toevoegen en nog 3 min mee laten bakken
Pasta afgieten en dan het broccoli ansjovis er door heen scheppen Dan de twee soorten kaas
Omdat niet wist wat voor kaas de Percorino Romano vroeg ik het.
Percorino Romano is een harde schapen kaas .Hij is te koop bij Italiaanse winkels of de betere kaaswinkels. Je kunt 100 gr verse Parmezaansse kaas nemen en de percorino weglaten of een andere harde kaas
1 opmerking:
Ik heb het al een paar keer gemaakt voor vrienden & familie en het was telken een groot succes. Simpel, gezond en overheerlijk. Thx!
Een reactie posten