zondag 14 januari 2007

Tagliatelle met mossellen


Van de week met me beste vriend naar de ikea geweest .ik had wat geld verdient met mijn verhaaltjes dus gelijk omgezet in in keuken spullen. Iedereen noemt ons een stelletje.Maar ja dat moet iedereen weten . Ik was op zoek naar een pastapan. Hij vond er een model weeshuis en model huisgezin met 4 kinderen . Gelukkig vond ik er een model gewoon. 5 liter dat dat is genoeg . Kun je ook gebruiken als soeppan .gelijk een aantal andere spulletjes gehaald zoals een kruidenrekje en nog meer handige spullen zoals een aanzetmet en een en hakmes . Af rekenen bij de kassa € 74 .Nou ja het is eenmalig en je doet er jaren mee . Dus vandaag me pastapan geprobeert met taggelie Hieronder het recept met wat ik in huis had .

Ingrediënten
  • 1 el verse bieslook (a 25 g)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g tagliatelle (pasta)
  • 1 courgette
  • 1 bakjes mossellen
  • peper en zout
Bereiden

Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen. Knoflook pellen en fijnhakken. Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen courgette wassen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit scheppen. Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven. Courgettelinten door pasta scheppen en ca. 1 minuut meekoken. Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan. In pan rest van olie verhitten en knoflook en mossellen ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen. mossellen met olie erover scheppen

Zou heb je een italiaans gerecht met een Nederlands/Belgisch tintje

Geen opmerkingen: