donderdag 21 januari 2010

Spruitjes uit de Oriënt


Spruitjes uit de Oriënt Ingredienten
  • 500 gram spruiten
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 10 gedroogde vruchten (bijvoorbeeld tutti frutti)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 125 ml jus d’orange
  • olijfolie, peper en zout en voor liefhebbers eventueel een snufje koriander

Bereiden

Bak de gesneden lente-ui met knoflook in de olijfolie. Strooi de kaneelpoeder (en koriander) over het mengsel en voeg de schoongemaakte spruitjes toe. Schep alles goed door. Laat de spruitjes met de vruchten, het sap en peper en zout naar smaak met het deksel op de pan gaar stoven. Controleer na ongeveer een kwartier of de spruiten voldoende gaar zijn (‘beetgaar’). Serveer bijvoorbeeld met een takje munt of wat gehakte amandelen.

Geen opmerkingen: