maandag 25 januari 2010

Broccolisoep

Na een korte dooi periode zitten we weer in de sneeuw. Onze weerstand gaat een beetje naar beneden .Wat we nodig zijn weerstandsvitamine
Vitamine C is een echte weerstandsvitamine en dat is geen overbodige luxe in januari. Gelukkig zit vitamine C volop in onder meer vruchten als kiwi’s, sinaasappels, mandarijnen, in broccoli, aardappels, spruitjes, paprika èn ook in onderstaande gerecht!
Lunch- of voorgerecht voor vier personen


Broccolisoep

Ingredienten
  • 2 gesnipperde uien
  • bloem
  • 500 gram broccoli
  • 1½ liter groentebouillon
  • 1 teen knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
  • (magere) geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak

Bereiden
Snijd de schoongemaakte broccoli in kleine stukken. Fruit de ui met knoflook in een klein beetje boter of olie. Voeg broccoli en bouillon toe en laat alles circa 20 minuten zachtjes koken. Haal wat broccoli uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Meng wat afgekoelde soep met bloem en bind hiermee al roerend de rest van de soep terwijl u deze langzaam opwarmt. Doe de stukjes broccoli weer bij de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en bestrooi met de kaas. Lekker met geroosterd brood!

Geen opmerkingen: