vrijdag 15 januari 2010

Sajoer tofu met boontjes en taugé


Sajoer tofu met boontjes en taugé

Ingrediënten

* 1 pak tofu naturel (375 g)
* 2 eetlepels olie
* 1 ui gesnipperd
* 1 bakje boemboe voor sajoerboontjes (100 g)
* 500 g sperziebonen
* 1 schaaltje taugé (125 g)
* 300 g witte rijst (zak a 1 kg)


Bereiding
Stap 1: Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Voeg het bakje boemboe en 200 ml water toe en breng het aan de kook. Voeg de tofu en de sperziebonen toe, dek de wok af en stoof de boontjes gaar in ca. 15 minuten. Schep op het laatst de taugé erdoor. Stap 2: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst bij de sajoer.

Geen opmerkingen: