zaterdag 19 september 2009

Vegetarisch aardappelpannetje


Vegetarisch aardappelpannetje

Ingrediënten
  • 2 el olijfolie traditioneel
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 schaaltjes tofu fijn gehakt à 180 g
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 zak rucola à 75 g
  • peper, zout

Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes goudbruin aan. Voeg de ui en de aubergine toe en bak 2 min. mee. Voeg de tofu toe en bak 2-3 min. mee Bestrooi het geheel met het paprikapoeder en het kerriepoeder en schenk 1 dl warm water in de pan. Stoof de aardappelblokjes met de aubergine in ± 12 min. met de deksel op de pan zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en schep de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen: