vrijdag 11 september 2009

Broccoli maaltijdsalade met stilton kaas en knoflookbrood


Broccoli maaltijdsalade met stilton kaas en knoflookbrood Ingrediënten

  • 300 gr broccoli
  • zout, 1/2 bosje radijs
  • 1 blik boterbonen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepes wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • 1 klein voorgebakken stokbrood
  • 50 g kruidenboter
  • 125 g Stilton kaas

Bereiden
Voorbereiding Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stronken. Snijd de stronken in plakjes. Kook de plakjes ca 3 minuten in weinig water met zout. Voeg de roosje toe en kook ze in nog ca 3 minuten beetgaar. Spoel de groente onder koud stromend water af en laat ze afkoelen. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Giet de boterbonen af. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, het uigeperste teentje knoflook, de suiker, zout en peper. Snijd het brood in sneetjes en besmeer ze met de kruidenboter Leg de sneden weer tegen elkaar en verpak het brood in aluminiumfolie. Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak het brood in ca 10 minuten knapperig. Schep de broccoli, de radijs, de boterbonen en het sausje door elkaar. Verkruimel de Stilton erboven. Maal er peper boven en serveer het stokbrood erbij.

Geen opmerkingen: