woensdag 30 september 2009

Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn

Hier een heerlijk pasta gerecht

Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn


Ingrediënten
* 600 g aardappelen
* 1 ei
* 450 g bloem
* zout
* peper (zwarte peper)
* olijfolie om te bakken
* 2 uien (fijngehakt)
* 2 wortelen
* 2 stengels bleekselderij
* 3 teentjes knoflook
* 300 g tomatenpuree
* 8.5 dl wijn (rood)
* 8.5 dl bouillon
* rozemarijn (verse blaadjes)
* 450 g portabello's
* parmezaanse kaas

Bereiden
Voor de gnocchi: kook de kruimige, ongeschilde aardappelen circa 40 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en wacht tot ze handwarm zijn. Pel ze met de hand en pureer ze met een pureestamper of knijper boven een kom. Maak een kuiltje in het midden van de puree, breek het ei erboven en meng het door de puree. Voeg de bloem toe en breng op smaak. Meng tot deeg en kneed enkele minuten tot het droog aanvoelt.

Verdeel het deeg in drie rollen van 2 cm doorsnee en snijd ze in plakken van 2 cm. Maak groeven in de gnocchi met de bolle kant van een vork. Breng in een grote pan water aan de kook en laat de gnocchi in het water zakken. Schep ze eruit wanneer ze boven komen drijven. Spoel ze met ijskoud water af, giet ze goed af en dep ze droog. Schep ze door olie en zet ze tot gebruik in de koelkast. U kunt ze in deze fase ook invriezen.

Voor de ragout: Hak de selderij, de wortelen en de uien fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de groenten in 5 minuten gaar met 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 7-8 minuten. Voeg wijn, bouillon en rozemarijn toe, breng aan de kook en laat minstens 40 minuten maar het liefst 1 uur pruttelen.

Voor het serveren: snijd de paddestoelen in stukken en bak ze samen met 1 teentje knoflook in olie tot ze zacht zijn. Breng ze goed op smaak. Verwarm de gnocchi in de ragout, schep op een bord en garneer met paddestoelen en versgeraspte parmezaan.

Geen opmerkingen: