donderdag 20 augustus 2009

Groentespiesjes met mais, tofu en cactusvijgen

Voor op de BBQ

Groentespiesjes met mais, tofu en cactusvijgen

Ingrediënten

  • 400 gram gerookte tofu
  • 3 el tamari
  • 2 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 maïskolven (voorgekookt)
  • 4 laurierbladeren
  • 2 el zonnebloemolie


Saus

  • 2 lente-uitjes
  • 3 cactusvijgen
  • tabasco
  • 1 el suiker
  • 1 el azijn
  • 2 el rode wijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el zonnebloemolie


Bereiding
Week houten satéstokjes vooraf in water, zo verbranden ze niet op de grill. Snijd de gerookte tofu in blokken en leg ze in de tamari, de sesamolie en de knoflook. Dek af en laat 15 minuten marineren. Hak intussen de lente-uitjes fijn en bereid de saus: neem de pan en fruit de uitjes licht in de zonnebloemolie. Voeg er de geschilde cactusvijgen aan toe. Ook de suiker en de kruiden mogen er al bij. Blus met de azijn, sojasaus en de rode wijn. Roer alles goed en zet even de mixer in de saus, zodat ze mooi glad en dik wordt. Werk de saus af met de sesamzaadpasta. Laat nu de tofu uitlekken en prik de blokjes, de stukjes paprika, de maïskolfjes en de laurier op de houten stokjes. Laat een grill of een barbecue flink heet worden en smeer de beide kanten van de tofustokjes in met wat olie. Rooster de spiesjes aan alle kanten tot ze bruin en knapperig zijn. Serveer deze met de cactusvijgensaus.

Geen opmerkingen: