woensdag 2 september 2009

Kaasrolletjes

Voor de gezellige avond of gewoon tussen door bij een borreltje vond ik dit lekkere hapje in een van me oude kookboeken .

Kaasrolletjes
Ingrediënten

* 3 takjes dille
* 4 bosjes peterselie
* 3 blaadjes munt
* 2 groene pepers
* 400 g fetakaas
* 2 eieren
* peper (zwarte peper)
* paprikapoeder
* 6 vellen filodeeg
* olijfolie om te bakken

Bereiden
De kruiden onder de koude kraan afspoelen en droog slaan. De dikke stelen verwijderen en de rest fijnhakken. De pepertjes ook fijnhakken. De kaas laten uitlekken en verkruimelen. Met de kruiden, het pepertje en de eieren vermengen en met peper en paprikapoeder op smaak brengen. Zout is alleen nodig als de kaas heel zacht van smaak is. En dat gebeurt zelden of nooit.

Twee deegvellen op elkaar leggen en in 8 stukken snijden. Elk stuk schuin in twee driehoeken snijden. Op de brede kant wat van de kaasvulling (als een sigaret) leggen, beide hoeken naar binnen vouwen en de driehoek van de brede kant naar de punt oprollen (als een sigaar).

De olie verhitten als alle rolletjes klaar zijn. Ter controle de steel van een houten lepel in de hete olie steken. Als er zich belletjes rond de steel vormen, is de olie heet genoeg. De rolletjes met niet meer dan 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin frituren. Op een schaal een dubbel vel keukenpapier leggen en daarop de rolletjes leggen om het overtollige vet te absorberen.

Geen opmerkingen: