woensdag 12 augustus 2009

Wortelsalade

Wortelsalade

Een heerlijk zomers gerecht wat bij bijna iedereen in de smaak valt.

8 personen
Wortelsalade
Ingrediënten
  • 500 gram winterwortel
  • 1 appel
  • 2 sinaasappels
  • 1 potje maïskorrels of minimaïskolfjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf zout & knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder & cayennepeper
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten & pompoenpitten
  • krop ijsbergsla of 50 gram veldsla
Bereiden
Rasp de wortels en de appel op een grove rasp. Snijd de sinaasappel in heel kleine stukken. Laat de maïs uitlekken. Snijd de feta klein. Meng alle ingrediënten behalve de feta en de pitten en breng op smaak. Garneer de salade met de feta en de geroosterde pitten. Serveer op mooie grote bladeren ijsbergsla of met veldsla.

Smakelijk eten.

Geen opmerkingen: