zaterdag 11 juli 2009

Vegetarische Spaanse gazpacho

Om toch in de zonnige sferen te blijven en niks aan te trekken van de buien. Heb ik heerlijk vegetarisch soepje

Vegetarische Spaanse gazpacho
Ingrediënten


  • 4 eetlepels olijfolie
  • 180 g Tofu gehakt
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje tomato fritto
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 50 g croutons
  • zout en peper

Bereiding
Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het tofu gehakt 2 minuten. Laat het tofu gehakt afkoelen. Snijd de komkommer, de paprika en de ui in blokjes. Snijd het teentje knoflook in plakjes. Doe de tomato fritto in een pan met de helft van de blokjes paprika, komkommer en ui. Voeg het tofu gehakt en het teentje knoflook toe. Pureer het geheel met een staafmixer of wrijf het door een zeef. Verdun de soep met water tot deze dik vloeibaar is. Breng op smaak met de rest van de olie, azijn, suiker, zout en peper. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast. Serveer de soep met de rest van de blokjes paprika, komkommer, ui en de croutons.

Geen opmerkingen: