zaterdag 18 juli 2009

Penne con i spinacci selvaggi

Penne con i spinacci selvaggi
Ingrediënten
* 150 g penne
* 500 g spinazie
* zout
* peper
* 2 eetlepels pijnboompitten
* 5 cl olijfolie (extra vierge)
* 150 g gorgonzola

Bereiden
Kook de penne al dente.
Dep de gewassen spinazie door en snijd de gorgonzola in blokjes.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan al omscheppend lichtbruin.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend op hoog vuur in 4 minuten slinken.
Laat de penne uitlekken en in een warme schaal glijden.
Schep hier de gorgonzola, spinazie en versgemalen peper door en bestrooi het met de pijnboompitten.
Serveer de pasta en de saus in een voorverwarmde schotel.

Geen opmerkingen: