maandag 20 juli 2009

Pastasalade met rode kitneybonen

Pastasalade met rode kidneybonen
Ingrediënten
  • 250 g pasta (penne)
  • 3 courgetten
  • 3 tomaten
  • 100 g rode nierbonen
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper
  • kruidenzout
  • 6 eetlepels saffloerolie
  • 2 cl azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 eetlepel mosterd
Bereiden
Week de bonen gedurende 8 uren. Kook de bonen vervolgens gaar in ongeveer 35 minuten.
(Voor de kidney bonen kunt in plaaats van verse ook in potje nemen)
Maak de lookvinaigrette: vermeng de azijn, zout, peper, mosterd en geperste knoflook. Voeg de saffloerolie al roerend toe.

Breng water aan de kook voor de penne. Kook de penne gaar. Laat de deegwaren uitlekken en overgiet ze nog warm met de vinaigrette. Snij de courgettes in zeer dunne plakjes. Verwarm de olie en bak de courgetteplakjes. Bestrooi ze met kruidenzout.

Laat afkoelen. Snij de tomaten in stukjes. Laat de gare bonen uitlekken. Meng de courgettes met de tomaten en rode bonen en het gehakte basilicum. Roer de groenten voorzichtig door de deegwaren. Kruid bij indien nodig.

Laat het geheel minstens 1 uur rusten, zodat de vinaigrette erin kan trekken. Garneer met basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen: