vrijdag 5 september 2008

Gele rijst met champignonsvis.

Ik zal nog minder tijd om te koken krijgen. Door me werk ben ik verplicht een cursus te volgen . Milieukunde en dan de ecologische kant . Dus overdag werken en avonds weer achter de boeken .Ik kan dus nog minder heerlijke gerechten publiceren .Maar hier is er en die snel , lekker en voedzaam is .

Gele rijst met champignonsvis.
Ingrediënten
  • 250 gr rijst
  • 2 el geelwortel
  • 2 moten koolvis filet of andere wit vis
  • 1 bakje champignons
  • 2 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 1ui gesnipperd
  • 1 rode ui in ringen
  • ½ el vissaus
  • 1 bolletje roze knoflook gesnipperd
Bereiden
Kook de rijst zoals aangegeven .Doe in het water de geelwortel .Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes .Maak de prei schoon en snij het in dunne ringetjes ook het groen .Snij de paprika in dunne reepjes .
Verhit 1 el oliein de wok .Fruit de uien en de knoflook. Doe de champignons erbij en wok die 2 minuten .de paprika reepjes erbij. Snij de filets in dobbelsteentjes .Wok die ook nog 2 minuten . Doe de vissaus erbij en laat ongeveer 5 minuten sudderen .Af en toe roeren .

Doe de rijst in kommen en verdeel de champignonsvis mengsel er op .

Geen opmerkingen: