woensdag 27 augustus 2008

Paksoi in zwartebonensaus

Het is heerlijk als je weer eens lekker kan koken. Het is ook een vorm voor mij frustraties te uiten.
Lekker veel verse groenten gehaald met weinig airmiles. Ikzitop een streng dieet. Al dat resturant food is heerlijk maar je groei er wel van .En niet in de lengte .En als je zegt dat vegetariër bent dan staan ze je echt met grote ogen aan te kijken .Hollands welvaren en dan geen vlees eten .Hier een heerlijk recept

Paksoi in zwartebonensaus
Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • 1 paarse knoflook
  • ½ bakje champignons
  • 1 zakje zwartebonensaus (wok express)
Bereiden
Pel de knoflook en snij in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij bij paksoi de kont eraf .Snij de stengels in stukken van ongeveer 2 cm groot. Snij het groen klein .
Verhit in een wok 1 el olie . Zodra de olie heet draaihet vuur naar matig. Fruitde knoflook. Doe de champignons erbij en laat die mooi bruin worden. Draai het gas wat hoger en doe paksoi erbij .Wok alles alles goed ongeveer 3 minuten. De bladeren moet geheel geslonken zijn .Draai het gas weer naar matig Doe de saus erbij en laat het 5 minuten sudderen .Af entoe roeren .
Doe het mengsel in een grote kom zodat iedereen kan pakken Geef er rijst of noedels bij.

Geen opmerkingen: