dinsdag 19 augustus 2008

Vegetarische Tandoori

Kip Tandoori is een van de populairste gerechten uit de Indische keuken .Ik vindt het een heerlijk gerecht . Maar ik eet geen vlees. In een Surinaamse toko zag ik dat ze de kruiden voor het vlees en soort saus mix hadden . Dit heb ik van gemaakt.

Vegetarische Tandoori
Ingrediënten

  • 1 zakje tandoori kruiden
  • 3 eetlepels olie
  • ¾ blok temphe
  • 250 gr rijst
  • 1 tl geelwortel
  • sausmix voor tandoori
  • 300 ml water
  • 125 crème fraîche
Bereiden
Kook de rijst zoals aangegeven samen met de geelwortel

Snij de temphe in blokjes . Doe in een kom de tandoori kruiden met 3 el olie .Roer er een gladde saus van. Doe de blokjes temphe er door heer .Laat alles ongeveer een halfuur marineren. Verhit olie in een wok Bak de temphe op en middel vuur

Maak ondertussen de saus .Vermeng de sausmix met 300ml water en de creme fraiche .Laat het 3 minuten koken op een laag vuur Roer er af en toe in .Geef de saus apart

1 opmerking:

Unknown zei

Ik zocht een gastenboek ik weet niet hoe deze site werkt ik ga vanavond voor het eerst temphe proberen ik hoop dat me lukken gaat
dit is een mooie site ik kom vaker kijken
groetjes Anita