donderdag 3 juli 2008

twee heerlijke hapjes voor een zwoele zomeravond

Zaterdag had ik een feestje.De vriendin van de jarige was een dag van te voren bij me gekomen of ze snijbiet mocht snijden en wat kruiden mocht plukken.

Ze had twee heerlijke hapjes gemaakt voor bij de BBQ

Courgette uit de oven
Ingrediënten
  • Courgette
  • Geraspte oude kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • 1 teentje knoflook geperst
Bereiden
Vet een ovenschaal in met de olijfolie Verwarm de oven 160 °C
Schaaf met een kaasschaaf plaknes van de courgette en beleg hier mee de bodem van de schaal. Doe daar wat vers gemalen peper, een laagje geraspte kaas en wat knoflook op. Nu weer een laagje courgette enzovoort. Eindig met een laagje geraspte kaas. Druppel wat olijfolie erover heen.Schuif de schaal in de oven.Laat het 30- 40 minuten erin staan.De tijd ligt eraan hoe vol is de ovenschaal.

Snijbiet uit de oven
Ingrediënten
  • Wraps (halve per persoon)
  • Snijbiet (spinazie)
  • 1 Kruidenroomkaas
  • 5 plakken belegen kaas

Bereiden
Kook de snijbiet of spinazie heel kort zodat het meeste vocht eruit is.Verdeel de uitgelekte snijbiet over de wraps en leg op de snijbiet de meeste kruidenroomkaas. Rol de wraps op en leg hem in de ingevette ovenschool. Leg over de wraps de plakken belegen kaas en zet de schaal een half uur bij 160-170 graden in de oven

Geen opmerkingen: