dinsdag 3 juni 2008

Aubergine Tomaat lasagne met yoghurtsaus

Wat een klef weer was gisteren.Het echte puf weer.En dan die hagelbui. Het was wel goed voor de plantjes en de tuin. Op de Antillen had je ook van die dagen en dan was geheid onweer avonds en regen. Ik zat gelijk te denken aan een mediterraans gerecht. Ik had alles vers in huis.

Aubergine Tomaat lasagne met yoghurtsaus
Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • 8 tomaten of 4 vleestomaten
  • Zout en peper
  • Tijm
  • 3 el olijfolie
Voor de saus
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 teentje knoflook(geperst)
  • 40 gr walnoten
  • 1 el fijn gehakte munt
  • 1 dl dikke yoghurt
  • Citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C
Was de tomaten en aubergines.Snijd de aubergines in lange dunne plakken (1 cm) en leg de helft op de bakplaat.Beleg ze met de in plakken gesneden tomaten en bestrooi ze met zout, peper en tijm naar smaak. Dek de tomaten met de overgebleven plakken aubergine.Besprenkel het geheel met olie.Bak de lasagne in het midden van oven gedurend 10 -15 minuten.De aubergine moet beetgaar zijn.

De saus.
Week het broodje zonder korsten 5 minuten in water.Knijp het brood goed uit en meng het met 1 el olijfolie, de knoflook, walnoten en munt. Roer de yoghurt door er heen Maak het smaak met zout, peper en citroensap

Lekker met couscous

Geen opmerkingen: