dinsdag 18 maart 2008

Thenthuk (Tibetaanse noedelsoep)

Dit is een origineel Tibetaans recept.Tot donderdag publiceer ik recepten die ik op gezocht heb via het internet en Tibetaans of boeddhistische recepten. Vanaf donderdag doe ik wat aan paasrecepten

Thenthuk (spreek uit ten-took) - Tibetaanse noedelsoep
Ingrediënten:

  • 1/4kop witte bloem
  • 1/8 kop water
  • 3 theelepels olie
  • 2 geklutste eieren met een snufje zout
  • 2 theelepels sambal
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 2 theelepels gember ( djahé)
  • 1 fijngesneden tomaat
  • 1/4 witte kool fijngesneden
  • 1 halfgrote wortel in kleine stukjes
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 tot 2 eetlepels ketjap
  • 3 kopjes water
  • zout naar smaak
Bereiden
Vermeng de bloem en voldoende water om een zacht deeg te maken. Kneed dit 3 minuten en zet het 10 minuten weg, afgedekt met een vochtige theedoek.
Verhit olie in een pan en bak het ei. Voeg de sambal, ui, knoflook en gember toe en laat 2 minuten op hoog vuur bakken.
Voeg de tomaat, kool en wortel toe, bak nog een minuutje en doe dan de koenjit, peper, ketjap er bij. Nog even doorpruttelen.
Doe er dan water bij en breng de boel aan de kook.
Rol intussen het deeg uit in een lange dunne rol en kwast het even in met olie.
Maak hem plat tussen je vingers en knijp er steeds kleine stukjes af ( halve vinger lengte). Doe het bij de rest en kook de soep nog twee minuten door.

Geen opmerkingen: