woensdag 19 maart 2008

Bagna Caoda

Ik ben maar eerder begonnen aan de paasgerechten dan ik gepland Ik heb iets gevonden dan het eeuwige fonduen of gourmetten. Dit is een combinatie van het chinees fonduen en gewoon fonduen. Het is afkomstig uit de laars van Italië

Bagna Caoda (heet bad )

Ingrediënten

  • 40 stukken rauwe groenten (wortel, bleekselderij, lente ui, knolvenkel, bloemkoolroosjes)
  • 2 dl olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 120 gr ansjovisfilets
  • 90 gr boter
  • Ciabatta
  • Peper

Bereiden
Was de groente schoon en snijd ze in repen om te dippen
Verhit een braadpan en doe daar de olie, de geperste knoflook en ansjovis.Bak het op laag vuurtje en roer af en toe zo dat de ansjovis oplost.Voeg de boter toe en laat de saus staan sudderen tot de boter is gesmolten.Voeg peper naar smaak toe.

Doe de saus in een terracotta kom en houd me warm door middel van spiritusbrander.
Serveer de groenten en het brood op een schaal. De gasten dopen hun groenten naar keuze in de Bagna caoda Geef er een groene salade bij

Geen opmerkingen: