Bagna Caoda (heet bad )
Ingrediënten
Ingrediënten
- 40 stukken rauwe groenten (wortel, bleekselderij, lente ui, knolvenkel, bloemkoolroosjes)
- 2 dl olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- 120 gr ansjovisfilets
- 90 gr boter
- Ciabatta
- Peper
Bereiden
Was de groente schoon en snijd ze in repen om te dippenVerhit een braadpan en doe daar de olie, de geperste knoflook en ansjovis.Bak het op laag vuurtje en roer af en toe zo dat de ansjovis oplost.Voeg de boter toe en laat de saus staan sudderen tot de boter is gesmolten.Voeg peper naar smaak toe.
Doe de saus in een terracotta kom en houd me warm door middel van spiritusbrander.
Serveer de groenten en het brood op een schaal. De gasten dopen hun groenten naar keuze in de Bagna caoda Geef er een groene salade bij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten