Broccolitaart met tofu reepjes
Ingrediënten
Ingrediënten
- 350 g broccoli
- 250 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 ml droge witte wijn
- 5 eieren, losgeklopt
- 1 pak tofu reepjes
- 125 g gruyère (kaas), geraspt
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de tofu reepjes , de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten