donderdag 20 maart 2008

Broccolitaart met tofu reepjes

In het boekje van Appie zag ik dit recept .Ik heb niet zelf verzonnen maar wel aan gepast zodat het vegetarisch is. Het is een heerlijk voorgerecht of bij de paasbrunch Je kan dit een dag van te voren maken .

Broccolitaart met tofu reepjes
Ingrediënten
  • 350 g broccoli
  • 250 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 ml droge witte wijn
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 1 pak tofu reepjes
  • 125 g gruyère (kaas), geraspt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de tofu reepjes , de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.

Geen opmerkingen: