vrijdag 21 maart 2008

Canneloni met bladspinazie

Het weer is van slag. Op het moment dat ik dit schrijf sneeuwt het buiten En ik had nog wel zon lekker paasgerecht in me gedachten.Het is ook een light gerecht. Ik wens iedereen een vrolijk Pasen

Canneloni met bladspinazie

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gr diepvriesspinazie
  • Zout en peper
  • Snufje nootmuskaat
Voor de saus
  • 40 gr boter
  • 40 gr tarwebloem
  • 375 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 120 gr geraspte Parmazaanse kaas
  • Vlokje boter
  • 6 stuks canneloni of 6 lasagne vellen
Bereiden
Pel de ui en knoflook, hak ze fijn en fruit ze in de olie. Voeg de bladspinazie zonder te ontdooien erbij. Giet er een klein beetje water bij. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een laag vuurtje.Maak het op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Laat het uitlekken en schep het in een ingevette ovenschaal.

De saus
Smelt de boter en vermeng deze met de bloem Verhit het geheel al roerend net zo lang tot het mengsel goudgeel is gebakken. Giet de melk en de slagroom erbij. Roer alles goed dat je mooi gebonden saus krijgt. Laat het 2 minuten doorkoken.Breng het smaalt met zeezout en peper.

Doe 1/3 van de saus in een kom en vermeng het met de helft van de kaas.Doe de helft van de kaassaus over de spinazie.Vul de canneloni of opgerolde lasagnevellen net de ander helft van de kaassaus met behulp van een spuitzakje
Leg de canneloni op de spinazie en overgiet het gerecht met resterende saus en bestrooi het met parmazaanse kaas.

Bak het geheel in een voorverwarmde oven 20-30 minuten bij 200°C heteluchtoven (gasoven stand 4-5 )

Geen opmerkingen: