dinsdag 15 januari 2008

Romige pasta met Hollandse garnalen en broccoli

Vandaag nog een heerlijke pasta. Twee keer in de week vis is hartstikke gezond .
En garnalen heb ik ook al een tijd niet meer gegeten .Ik moet bekennen dat ik dit recept heb van Tijd voor Vis .

Romige pasta met Hollandse garnalen en broccoli (2 personen)
Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 150 g pasta
  • zout, versgemalen peper
  • 300 g kleine broccoliroosjes
  • 3 bosuitjes
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • nootmuskaat

Bereiden
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 10 minuten beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 minuten mee. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer in een andere pan de verse roomkaas los met 3-4 eetlepels kookvocht van de pasta. Schep de uiringetjes erdoor. Giet de pasta af en schep de pasta met de broccoli en garnalen door het roomkaasmengsel. Warm het geheel al roerende nog heel even door op zacht vuur. Breng de pasta op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de pasta in twee warme diepe borden. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Nog een weetje over garnalen
De Hollandse garnaal is één van de uitgesproken specialiteiten van de Nederlandse visserij. Noordzee garnalen verschillen niet alleen in kleur en grootte van de andere soorten die in de viswinkel worden aangeboden. Er is ook een duidelijk verschil in smaak en prijs. De smaak van de buitenlandse 'roze' garnalen is minder uitgesproken

Geen opmerkingen: