dinsdag 8 januari 2008

Kerriespruitjes

Speciaal voor een vriendin die met kerst “Kale” spruitjes kreeg als kerstdiner .Misschien omdat de kok van de instelling liever thuis kookte of geen fantasie had .

Kerriespruitjes
Ingrediënten
  • 500 gr spruitjes
  • 2 el
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 dunne prei
  • 250 g champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el kerrie
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl sambal
  • 4 takjes tijm
  • 50 ml slagroom

Bereiden
Kook de spruitjes 10 minuten voor
Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak hierin de bak de ui in. Voeg de prei, de champignons en de knoflook toe. En fruit die even . Voeg nu de kerrie, de mosterd, de sambal enen scheutje water toe .Haal de blaadjes tijm van de takjes en voeg ze aan het groentemengsel toe
Voeg de beetgare spruitjes, strooi de kaas erover en voeg de room toe . Meng alles goed door elkaar en laat het even doorwarmen .

Lekker met rijst of couscous

Geen opmerkingen: