maandag 17 december 2007

Spinaziesoep met gerookte zalm

Vandaag beginnen we aan het 2e menu Het Vis menu .Ook hier heb ik het zo goedkoop mogelijk gemaakt .We beginnen met een soep met zelf gemaakte soepstengels

Spinaziesoep met gerookte zalm
Ingrediënten

  • ¾ L visbouillon ( mag van een tablet)
  • 1 pak spinazie al crème
  • 200 gr gerookte zalmsnippers
  • Geraspte nootmuskaat

Bereiden
Breng de bouillon aan de kook . Voeg de spinazie toe .Af en toe roeren .Zodra de spinazie is ontdooid voegt u de zalmsnippers toe .

Voor de soepstengels

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 3 el geraspte kaas
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 tl kerrie poeder

Bereiden
Verwarm de oven op 200 °gr Bestrooi de 2 plakje met geraspte kaas, leg de andere plakjes erover heen .Bestrijk de plakjes met ei en strooi de kerrie poeder erover .Snij er een in reepjes en de andere met uitstekers in stervorm .Leg de reepjes en sterretjes en bak ze in 10 - 15 min gaar en goudbruin

Geen opmerkingen: