dinsdag 18 december 2007

Gevulde forel met champignons

Vandaag het hoofdgerecht van de vis kerstmenu .Ik vindt forel een van me favorieten vissen om klaar te maken .Als je netjes op de huid bakt en goed gaar is zal de graad zo los laten

Gevulde forel met champignons

Ingrediënten
  • 100 g champignons
  • 4 sjalotjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 4 forellen
  • 250 g boter (bakboter)
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • 30 g bloem (tarwebloem)
  • 2 eetlepels cognac
  • 2.5 dl room

Bereiden
De gesnipperde ui en sjalotten goudbruin in een nootje boter fruiten en er vervolgens de fijngehakte champignons en peterselie bijvoegen. Gedurende 5 minuten laten doorstoven en er dan paneermeel, ei en 1/5 van de room doormengen om de vulling steviger te maken. Kruiden met peper en zout.
De forellen met de farce vullen en ze dichtnaaien of -steken. Bestrooien met wat bloem en in 10 minuten gaarbakken in de rest van de boter. Ze uit de pan nemen en ze warm houden. De braadbodem van de vis met cognac blussen en de room erbij gieten. Laten indikken op hoog vuur en op smaak brengen indien nodig. Serveren met de vis en aardappelkroketten.
Tips:
• De forellen een uur voor de bereiding in ijswater leggen opdat het vlees steviger zou zijn.
• In plaats van champignons kunnen ook shii-take of oesterzwammen gebruikt worden voor de vulling.

Geen opmerkingen: