vrijdag 14 december 2007

Malaga ijs met chocolade espressosaus

Het toetje is meestal de kers op de appelmoes .Ik zelf ben niet zon zoetekauw maar met kerst wil ik best wat maken . In een restaurant b stel ik meestal koffie als afsluiting maar ijs met koffie is ook lekker .

Malaga ijs met chocolade espressosaus

Ingrediënten

  • 100 gr studentenhaver
  • 4 el amandellikeur
  • ½l vanilleroomijs
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 ml sterke koffie
  • 50 ml slagroom
  • 10 gr roomboter

Bereiden
Hak de grotere noten iets kleiner en schep de studentenhaver door de likeur . Haal het ijs uit de diepvries en laat iets zachter worden .Schep dan het notenmengsel erdoor .Zet het ijs terug in de vriezer( dit kan een dag van te voren )

Verwarm de chocolade, koffie en slagroom au bain marie zodat de chocolade smelt. Roer de boter door de saus voor een mooie glans Schep bolletjes ijs in een schaaltje en giet de warme saus erover .

Geen opmerkingen: