woensdag 12 december 2007

Paddenstoelen in filodeeg met kruidensla

We zijn al weer toe aan de derde gang van het vegetarische menu. Het is een alternatief voor het hoofdgerecht .Het is meer werk maar kan een dag van te voren klaar gemaakt worden .

Paddenstoelen in filodeeg met kruidensla

Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el blanke amandelen fijngehakt
  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 200 gr filodeeg
Voor de kruidensla
  • 75 gr veldsla
  • 75 gr rucola
  • Enkele blaadje basilicum of koriander
Voor de dressing
  • 2 el notenolie
  • 1 el citroensap
  • 1 th honing
  • Zout en versgemalen peper

Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Snij het filodeeg in vierkanten van 15 x 15 cm en bestrijk dit licht met olijfolie .Leg er een ander plakje op. (Als u het een dag van te voren wil klaar maken .Maak alleen de vulling )

Wilt u het dezelfde dag klaar maken volg dan dit recept .
Verwarm de oven op 180°C. Snipper de sjalotjes. Snij de paddenstoelen in plakjes Snij de tomaten in reepjes .
Verhit 1 el olie en bak hier in de sjalotjes, de knoflook uit de knijper en paddenstoelen ca 5 minuten . Laat het vocht iets verdampen . Schep de peterselie, amandelen de tomaten erdoor . Draai het vuur laag en laat het even doorwarmen .

Snij het filodeeg in vierkanten van 15 x 15 cm en bestrijk dit licht met olijfolie .Leg er een ander plakje op. Schep er wat paddenstoelenmengsel op, trek de deeghoeken bij elkaar en draai het pakketje dicht tot een buideltje Zet de buideltjes op een bakblik.

Bak de buideltjes in het midden van de oven in 15 -20 minuten .Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden .Meng intussen de sla en de kruiden .
Klop de andere ingrediënten tot dressing en schenk deze over de salade. Verdeel de salade over de bordjes, schenk nog wat dressing er over en zet een buideltje in het midden

Geen opmerkingen: