dinsdag 11 december 2007

Pasta met roerbak tofu, spinazie en Boursin

Vandaag de tweede gang van het vegetarische kerstmenu. Ik heb gekozen voor een pasta

Pasta met roerbak tofu, spinazie en Boursin

Ingrediënten
  • 400 gr tagliatelle of pipe riagate
  • 2 schaaltje roerbak tofu
  • 1 tl kipkruiden
  • Olijfolie
  • 750 gr verse spinazie of ½ pak bladspinazie (diepvries)
  • 1 pakje Boursin knoflook &kruiden
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 50 gr pijnboompitten
  • 5 zon gedroogte tomaten

Bereiden
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren Snij de zon gedroogte tomaten in dunne reepjes Als u diepvries spinazie gebruikt ontdooi het dan op een laag vuurtje .

Kook de pasta volgens de aanwijzingen
Verwarm de wok met een klein beetje olie en fruit de kipkruiden en bak de tofu mooi bruin. Voeg de champignons toe en roerbak het nog enkele minuten . Voeg dan de verse spinazie toe en roerbak dat de spinazie geslonken is (bij diepvries voeg de uitgelekte spinazie toe) Draai het vuur lager. Voeg de roomkaas toe en schep het geheel zachtjes om. Voeg als laatste de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten toe . Warm het nog even goed door .

Schep de pasta in een diep bord en doe de saus erboven op.

De saus kunt u dag van te voren maken

Geen opmerkingen: